HONLAPUNKON AZ ERASMUS+ ÖSZTÖNDÍJJAL VÉGZETT TANULMÁNYOKRÓL, UTAZÁSOKRÓL, ÉLMÉNYEKRŐL ÉS EREDMÉNYEKRŐL SZÁMOLUNK BE

 

ERASMUS +              MUNKATÁRSI MOBILITÁSOK               TANULÓI MOBILITÁSOK               VIDEO GALÉRIA             DISSZEMINÁCIÓ

  

ERASMUS+KA1 2019 SZAKKÉPZÉSI MOBILITÁSI PROJEKT

 

A kezdés időpontja: 2019.06.01.
A zárás időpontja: 2021.

 

A projekt keretén belül 40 tanuló 8 szakmai területen (asztalos, kárpitos, fazekas számítógépes adatrögzítő, parkgondozó, női szabó, pék, könyvkötő) és 14 szakképzési munkatárs vesz részt a programban. A program Portugáliában és Lengyelországban valósul meg. Mobilitási projektünk egyik legfőbb célja az iskola szakterületeinek, szakmacsoportjainak fejlesztése. A társadalmi készségek, befogadás, inklúzió, felzárkóztatás, munkaerő-piaci tudatosság erősítése. Tanulóink 3 hetes szakmai gyakorlat keretén belül sajátíthatják el pl. az organikus biokertészet iskolakert ápolási munkáit energiahatékony megoldások a bio termékek felhasználásának és értékesítésének lehetőségeit, természetes és újrahasznosított anyagok alkalmazása az autókárpitozásban, bútorok trendje tömörfából, azok készítése a fakérgek, fatörzsek felhasználásával, világmárkák, digitális trendeket a varrásban, új egészségtudatos receptúrakínálatot a pékáruk között.

A munkatársaink megismerkednek korszerű digitális tananyagtartalmak bevezetésének lehetőségeivel az egyes szakmai területeken, a pályaorientáció módszertani lehetőségeivel az az oktatásban, az inklúzió szerepével a szakképzésben és a munkaerő-piacon. A munkatársak továbbá foglalkoznak az EU oktatási stratégiai céljaival. Job-shadowingeken vesznek részt cégeknél, képző intézményeknél, törekszenek jó gyakorlatok tanulóközpontú pedagógiai módszerek adaptációjára.  

 portugal kotott sa